Apple Watch 10 on yrityksen uusin versio tästä huippusuositusta älykellosta

Apple Watch 10 on vihdoin julkaistu virallisesti, kun Apple piti perinteeksi muodostuneen syksyn julkistamistilaisuuden syyskuun 9. päivä. Tämä uusi sukupolvi tuo mukanaan luonnollisesti lukuisia uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka tekevät siitä entistäkin houkuttelevamman vaihtoehdon sekä urheilun harrastajille että teknologiasta kiinnostuneille.

Älykellolta odotetaan tietysti paljon, sillä onhan Apple jo vakiinnuttanut paikkansa älykellojen markkinajohtajana. Tulevaisuus näyttää, tuleeko tämä uusi Series 10 -malli vahvistamaan vai heikentämään tätä asemaa edelleen.

Uusimpia päivityksiä on saanut ainakin näyttö, prosessori sekä akunkesto, joten kaikkiin keskeisimpiin ominaisuuksiin on tulossa lisää puhtia. Käydään seuraavaksi hieman tarkemmin läpi sitä, mitä Apple Watch Series 10 -älykellolla on tarjottavanaan.

Lue myös: Koodaus loppuu AWS:n Matt Garmanin ennustuksen mukaan

Apple Watch 10 päivitykset – mitä kaikkea on päivitetty?

Alla olevissa kappaleissa käymme tarkemmin läpi kaikki mielenkiintoisimmat ja keskeisimmät uudistukset. Lukaisemalla kappaleet saa melko hyvän kuvan siitä, minkälainen tämä uusi Apple Watch -älykello oikeastaan on.

Parannettu muotoilu ja näyttö

Apple Watch Series 10 -älykellon muotoilu on pitkälti tuttua jo aiemmista versioista, joten tässä mielessä ei suuria yllätyksiä nähty. Kelloa on saatavana sekä alumiini- että titaanikuorilla, mikä tarjoaa kuluttajille vaihtoehtoja. Värivaihtoehtoihin kuuluvat muun muassa Jet Black, Rose Gold ja Silver alumiinimallissa sekä Slate, Gold ja Natural titaaniversiossa.

Näytön kokoa on kasvatettu hieman, mutta mitään suuria muutoksia Apple ei ole siihen tehnyt. Aikaisempaa hieman suurempi näyttö tekee älykellon käytöstä entistä mukavampaa.

Tarjolla on kaksi eri kokoista näyttöä: 46 mm ja 42 mm näytöillä varustetut mallit. Samalla Apple on myös laittanut näyttöpaneeliin lisää tehoja, sillä se on aikaisempaa kirkkaampi ja selkeämpi. Series 10 -mallin näyttö on jopa 40 prosenttia kirkkaampi verrattuna aiempiin malleihin, mikä helpottaa sen käyttämistä aurinkoisina päivinä.

Mielenkiintoinen uudistus tässä iteraatiossa on näytössä käytettävä LTPO OLED -teknologia, joka mahdollistaa näytön päällä olemisen jatkuvasti ilman merkittävää vaikutusta akun kestoon.

Tehokkaampi suorituskyky tekee käyttökokemuksesta miellyttävän

Luonnollisesti älykellon piirisarjaa on päivitetty, jotta käyttökokemus pysyisi mielekkäänä vielä vuosien ajan. Apple Watch Series 10 sisältää aikaisempaa tehokkaamman S10 SiP -piirin, jossa on 64-bittinen kaksiytiminen prosessori ja neliytiminen Neural Engine.

Siinä on myös 64 gigatavun edestä tallennustila, johon mahtuu helposti kaikki suosituimmat ja parhaat sovellukset. Tämä on hyvä uutinen niille, jotka haluavat käyttää älykelloa ilman älypuhelinta.

Apple Watch 10 on aktiivisen liikkujan valinta – sisältää paljon terveyteen ja urheiluun liittyviä ominaisuuksia

Terveysominaisuudet ovat varmasti yksi tärkeimmistä syistä, miksi niin monet valitsevat juuri Applen valmistaman älykellon. Tämän tiedostaen Apple on lisännyt laitteeseen päivitetyn EKG-sovelluksen, joka mahdollistaa sydämen sähköisen aktiivisuuden seuraamisen aikaisempaa paremmin.

Lisäksi se sisältää kolmannen sukupolven optisen sykemittarin ja veren happipitoisuutta mittaavan sensorin, joiden avulla aktiiviset käyttäjät saavat tietoa heidän vartalostaan.

Täysin uutena ominaisuutena Apple Watch 10:ssä on lämpötilasensori, joka mittaa kehon lämpötilaa sekä auttaa unen laadun ja stressitasojen mittaamisessa. Nämä ovat käteviä ominaisuuksia niille, jotka haluavat optimoida palautumistaan.

Naisille tarjolla on Cycle Tracking -sovellus, joka auttaa heitä seuraamaan kuukautiskiertoa ja antamaan ennusteita ovulaatiosta.

Terveydentilan mittaamiseen ja tutkimiseen älykello tarjoaa myös muita ominaisuuksia aktiivisen elämäntyylin kehittämiseen. Siinä on nimittäin laaja valikoima erilaisia treeni- ja aktiviteettisovelluksia, joista osa on kohdistettu tiettyihin urheilulajeihin.

Erityisesti juoksijoille on tarjolla erilaisia mukautettavia harjoituksia ja juoksureittejä, jotka auttavat seuraamaan kunnon edistymistä tarkemmin. Kellon voi myös yhdistää ulkoisiin laitteisiin, kuten sykemittareihin ja pyöräilyvarusteisiin Bluetoothin kautta.

Tämän sukupolven älykello sisältää myös korkeusmittarin ja kompassin, joista on apua esimerkiksi Lapin vaelluksilla tai pienemmällä retkillä. Apple Watch 10:n voi ladata offline-karttoja, jolloin sitä voi käyttää suunnistamiseen myös silloin, kun mobiilidataa ei ole tarjolla.

Lue myös: Julkinen sektori velkaantuu – tulevaisuus huolettaa

Parannettu akunkesto ja aikaisempaa nopeampi lataus

Akunkesto on tietysti asia, joka varmasti kiinnostaa kaikki älykellon potentiaalisia ostajia. Kaikkien iloksi voidaan todeta, että akunkesto onkin yksi Apple Watch 10 suurimmista vahvuuksista.

Laite pystyy toimimaan normaalissa käytössä jopa 18 tuntia yhdellä latauksella. Toisin sanoen se riittää helposti koko päivän aktiiviseen käyttöön. Siihen on lisätty myös uusi virransäästötila, jota käyttämällä voi yltää jopa 36 tunnin käyttöaikaan.

Hyvä uutinen on myös se, että Apple on myös lisännyt uuteen älykelloon nopean latauksen. Latauksessa voidaan saavuttaa jopa 80 prosentin varaustaso vain noin 30 minuutin kuluessa, mistä on varmasti hyötyä silloin tällöin.

Yhteenveto

Vaikka Applen julkistamistilaisuudessa ei kuultu merkittäviä yllätyksiä, uudet mallistot ovat monella tapaa parempia kuin aikaisemmat. Apple Watch 10 edustaa uusinta ja laadukkainta teknologiaa älykellojen markkinoilla monella tapaa.

Varsinkin sen aikaisempaa kirkkaampi näyttö, parempi piirisarja, monipuolisempi tuki erilaisille terveysominaisuuksille ja parannettu akunkesto tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon kaikenlaisille ihmisille.